Pénzügyi esettanulmány

Tekintse meg pénzügyi esettanulmányunkat!

MKB Bank Zrt.

 

A hazai bankrendszer egyik legtapasztaltabb tagjaként az MKB Bank Zrt. az elmúlt évtizedekben számos, belülről indukált megújuláson esett át.

Ennek egyik állomása következett el azzal a menedzsment szintű döntéssel, hogy a papírt a jogi előírások figyelembevételével a végletekig száműzzék mind a belső, mind az ügyfelekkel folytatott
kommunikációból.

 

LETÖLTÉS

Dokumentumkezelés a pénzügyi szektorban

A 2000-es évek elején megjelenő internetes bankolási lehetőségek után 15 évvel a pénzintézetek meghirdették digitális forradalmaikat. 2018-tól a PSD2-nek köszönhetően FinTech szolgáltatók pörgetik az innovációt a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszerben.

Olyan megoldásokra törekszik a szektor, amelyben az ügyfelek fióklátogatás nélkül, interneten és mobilapplikáción keresztül, papírmentesen intézhetik pénzügyeinket. Ebben a környezetben felértékelődik az elektronikus dokumentumkezelés szerepe és a banki háttérfolyamatok racionalizálása. Nagy mennyiségű, sokféle iratanyag kezelésére képes, és ehhez folyamatmenedzsmentet is nyújtó rendszerekre van szükség a fejlődéshez.

Érdekli, hogy mennyire hatékony a dokumentumkezelés a cégénél?

Kérje ingyenes dokumentumkezelési auditunkat vagy töltse le ingyenes tudásanyagunkat!

Miben segít egy dokumentumkezelő rendszer?

A dokumentumkezelő rendszer olyan ökoszisztémát teremt a vállalaton belül, mely erőforrás takarékosan, a jogosultságokat figyelembe véve, valamint a digitális kapcsolattartási módokat előtérbe helyezve támogatja a hatékony szervezeti működést.

Cégkapu használat

Egyedi dokumentumtár bankgaranciáknak, melyben rögzíthetők az irattípusra jellemző egyedi adatmezők, lekérdezéseket és riportokat állíthat elő, valamint e-mail értesítő figyelmeztetheti a lejárati dátumokra.

Humán erőforrás megtakarítás

Egyetlen közös felületen látható a vállalat összes vevői, szállítói, alvállalkozói szerződése és jelölhetők a szerződéshez szorosan kapcsolódó dokumentumok is. A szerződéstárban lévő szerződések listázhatók és excelbe exportálhatók

Hatékonyabb folyamatkezelés

A teljesítési igazolások akár külön tematikus dokumentumtárban is kezelhetők. A teljesítési igazolások az iratkezelő szoftver felületén kiállíthatók, ahol a rögzítőfelület automatikusan beemeli a kapcsolódó szerződés adatait.

Határidők pontos kezelése

A szerződések véleményezését és jóváhagyását, valamint a beérkező számlák igazoltatását automatizálhatjuk a dokumentumkezelő szoftver workflow funkciója segítségével, így folyamatos kontroll alatt tarthatjuk a folyamatot és vállalatunk működését.

Dokumentumok vissza-kereshetősége

A speciális irattípusokra sablonokat hozhatunk létre. A sablonok az iratra jellemző egyedi adatmezőket már tartalmazzák. Rögzítéskor, kiállításkor a rendszer a kapcsolódó iratból származó alapadatokkal automatikusan feltölti a felületet.

Jóváhagyási és felelősségi körök

Dokumentumkezelő szoftverünk a legelterjedtebb vállalatirányítási rendszerekkel (SAP, Libra, Navision) integrálható, így a munkafolyamatok meghatározott pontjain közvetlen adatcsere valósulhat meg, ezzel elkerülve a kettős adatrögzítést.

Adatbázis építés

Az ügyfelek igényeire szabott, egyedi specifikáció alapján készített fejlesztések is kivitelezhetők, így a szervezet elvárásainak megfelelő tematikus dokumentumárak, workflow-k és integrációk valósíthatók meg a dokumentumkezelő rendszerben.

Megnézné élőben mit tud egy dokumentumkezelő rendszer?

Keressen minket további információért!

Szeretné vállalata iratkezeléséből kihozni a maximumot?

 • 30 oldalas tudásanyag a vállalati dokumentumkezelés átalakításához
 • 50 lépéses check lista a megfelelő iratkezelő rendszer kiválasztásához
 • Hasznos tippek, megoldások a dokumentumkezelési folyamatok optimalizálásához

  Hozzájárulok, hogy a DMS One Zrt. részemre hírlevelet küldjön díjmentes tudásanyagaival, rendezvényeivel, valamint egyedi ajánlataival kapcsolatban.
  Az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat tudomásul vettem, személyes adataim kezeléséhez hozzájárulok

  Ügyfeleink, akiknél már hatékonyabb a dokumentumkezelés

  Érdekli, hogy milyen dokumentumkezelési megoldást tudunk speciálisan Önnek ajánlani?

  Kérje kötelezettségmentes árajánlatunkat!

  Ügyfeleink mondták

  ELTEC Holding Kft.

  A DMS One választásánál a legfontosabb szempont az volt, hogy nem szoftvert akartak eladni, hanem partnert kerestek, modern, egységes és automatizálható munkafolyamatokhoz, ami a DMS One Ultimate-nek az egyik fő tartalmi része, a munkafolyamat menedzsment. A német kollegák, amikor itt voltak Magyarországon, meglátták a szoftvert, hogyan működik és vérszemet kaptak, szerették volna bevezetni. A DMS One szoftvere több nyelven is beszél, így Németországban egyszerű volt a bevezetése. Pont ez volt a szempont, hogy a két cég kapcsolatában ne kelljen dokumentumokat küldözgetni, hanem egymással tudjunk kommunikálni, miután a leggyorsabb információ a legjobb információ.

  Dömény István, elnök

  Trenkwalder

  Mindenképp magyar tulajdonban lévő, magyarok által vezetett céggel szerettünk volna együttműködni. A DMS One-nal közvetlen kapcsolatban álltunk, és a bevezetés során számos alkalommal tettek tanúbizonyságot rugalmasságukról. DMS One Ultimate bevezetésének legnagyobb előnye számunkra a megbízhatóság és az időtálló archiválás, ez még az időszakos gazdasági előnynél is fontosabb. Sokkal eredményesebben tudjuk az iratokat tárolni, illetve azoknak az időre történő kiszolgáltatása is sokkal dinamikusabban működik.

  Török László, irattári szolgáltatások üzletágvezető

  SEFAG Zrt.

  Az éles indulást komoly felkészülési időszak előzte meg. Első lépésben a DMS One megismerte a cégünk működését: hogyan és milyen hierarchiában működünk, milyen szervezetek vannak nálunk, ezek hogyan épülnek fel és milyen kapcsolatok vannak köztük. Ezt követte az oktatás, amelyen minden felhasználó részt vett. Az elméleti felkészítést követően mindenki számítógép elé tudott ülni, így gyakorlatban is megismerték, és bizonyos szintig elsajátították a rendszer működését.

  Németh Sándor, ellenőrzési osztályvezető

  Megnézné élőben mit tud egy dokumentumkezelő rendszer?

  Keressen minket további információért!