Pályázati pénz lendíti tovább a digitális transzformációt

Digitális Transzformáció – kényszer vagy lehetőség?

Hasznos tippek, ötletek, szempontok szakértőktől a vállalati digitalizáció megszervezéséhez és megvalósításához

  Hozzájárulok, hogy a DMS One Zrt. részemre hírlevelet küldjön díjmentes tudásanyagaival, rendezvényeivel, valamint egyedi ajánlataival kapcsolatban.
  Az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat tudomásul vettem, személyes adataim kezeléséhez hozzájárulok

  A Ginop Plusz-1.2.1-21 forrás szoftverbevezetésre és képzésekre is használható

  Akár 3000 projekt is támogatást kaphat

  Ömölhet a pénz a digitalizációba, megjelent a felhívás a 2021–2027-es uniós ciklus első nagy beruházási pályázatáról. A társadalmi egyeztetésre bocsátott Ginop Plusz-1.2.1-21 a mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását hivatott támogatni. A konstrukció négy benyújtási szakaszban összesen 200 milliárd forint támogatást kínál.

  2021. 05. 10.

  Várhatóan a pályázat első szakaszában is nagy lesz az érdeklődés, az első, 80 milliárd forintos keretre június 28-tól lehet majd pályázni. Aki addigra nem készül el a pályázati anyagával, az szeptember 27-én tudja legközelebb beadni a kérelmét.

  Ez a lehetőség főként technológiaváltásra, eszköz- és infrastruktúra-fejlesztésre kínál forrásokat, ami azt jelenti, hogy komplex digitális transzformációs fejlesztéseket is meg lehet belőle valósítani, beleértve a munkát és a hatékonyságot támogató új hardverek és szoftverek beszerzését és az ezekhez kapcsolódó képzési programokat is.

  A pályázatba jól illik a dokumentumkezelő rendszerek bevezetése, hiszen a DMS rendszerekre fel lehet építeni egy mindenre kiterjedő vállalati digitalizációs projektet, beleértve a különböző szakrendszerek összekapcsolását, és az elektronikus ügyintézési lehetőségek (pl.: e-aláírás, cégkapu, közhiteles nyilvántartások lekérdezése) becsatornázását a vállalati folyamatokba. Mindezt most 70 % támogatással lehet megvalósítani a GINOP PLUSZ-1.2.1-21 pályázatban.

  A felhívás elején elérhető egy összefoglaló táblázat a legfontosabb információkról, amit itt is elolvashat. A teljes keretből július 5-ig egy 80 milliárdos részre lehet pályázni, aztán szeptember végén lesz egy újabb beadási időablak, amikor 50 milliárdos keretért lehet indulni, majd jövő januárban 20 milliárdért, jövő áprilisban pedig az utolsó 50 milliárdért. Ez a pályázat feltételesen visszatérítendő, ami azt jelenti, hogy a legalább 30%-os önerőn felüli legfeljebb 70%-os forrást visszatérítendőként kapja a nyertes, de ha teljesíti a mérföldkövekre a vállalásait, indikátorokat, akkor akár az összes megkapott forrást megtarthatja. Ennek kereteit részletesen bemutatja a pályázat.

  Olvassa el további cikkeinket is és kövesse közösségi média oldalainkat, hogy még könnyebben értesülhessen hasznos tartalmainkról!

      

  Mire jó egy Workflow rendszer?

  Mire jó egy Workflow rendszer?

  6 pontban a Workflow rendszerekről, ezek mentén érdemes dönteni a bevezetésről Érdemes külső szakértőkkel is megvizsgáltatni a folyamatokat. A modern üzleti...

  bővebben