GINOP Plusz-1.2.3-21 pályázat technológiafejlesztésre

Digitális Transzformáció – kényszer vagy lehetőség?

Hasznos tippek, ötletek, szempontok szakértőktől a vállalati digitalizáció megszervezéséhez és megvalósításához

  Hozzájárulok, hogy a DMS One Zrt. részemre hírlevelet küldjön díjmentes tudásanyagaival, rendezvényeivel, valamint egyedi ajánlataival kapcsolatban.
  Az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat tudomásul vettem, személyes adataim kezeléséhez hozzájárulok

  Szoftverbevezetésre és képzésekre is használható a 100 milliárdos keret

  Minimum 10, maximum 200 millió forint igényelhető

  A beruházásokban, fejlesztésekben érdekelt hazai kis- és középvállalkozások a Ginop Plusz 1.2.3-21 kódszámú felhívásba kapaszkodhatnak 2022 első felében, számukra ez tűnik a leginkább elérhető lehetőségnek a pályázati piacon. A kiírás két benyújtási szakaszban 80, illetve 20 milliárd forint támogatást kínál.

  2022. 01. 07.

  A komplex fejlesztésben gondolkodó cégek és vállalkozások számára jó lehetőség a GINOP Plusz-1.2.3-21 kódszámú pályázat. A kiírás szerint a forrást mindenképpen szükséges technológiai fejlesztést eredményező új eszközök beszerzése fordítani, ez kötelezően megvalósítandó, és ehhez szükséges még további fejlesztést társítani. Utóbbi lehet pl. információs technológia-fejlesztés (beleértve az üzleti felhőszolgáltatások igénybevételét) a projekt összköltség 20%-ának erejéig.

  A GINOP Plusz-1.2.3-21 keretében dokumentumkezelő szoftver beszerzése is támogatható

  A pályázat digitalizációs lába tehát továbbra is erős, hiszen pl. egy 200 millió forintra pályázó cég akár 40 millió forintot is fordíthat szoftverbeszerzésre. Ebből az összegből már bevezethetők adminisztrációs és core folyamatokat komplexen támogató, akár üzleti intelligencia megoldásokkal is operáló rendszerek is. A bevezetéshez pályázható forrás tanácsadásra és képzésre, a kettő együtt ugyancsak legfeljebb a projekt elszámolható összköltségének 20%-át érheti el. Tanácsadást kizárólag a vali.hu weboldalon közzétett minősített szakértő biztosíthat.

  A pályázatba jól illik a dokumentumkezelő rendszerek bevezetése, hiszen a DMS rendszerekre fel lehet építeni egy mindenre kiterjedő vállalati digitalizációs projektet, beleértve a különböző szakrendszerek összekapcsolását, és az elektronikus ügyintézési lehetőségek (pl.: e-aláírás, cégkapu, közhiteles nyilvántartások lekérdezése, NAV e-számlaadat lekérdezés) becsatornázását a vállalati folyamatokba.

  Mikor lehet a GINOP Plusz-1.2.3-21 forrásra támogatási kérelmet benyújtani?

  “A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása a leghátrányosabb helyzetű régiókban” című (GINOP Plusz-1.2.3-21 kódszámú) felhívás benyújtási szakaszai az ország két részében:

  • 1. benyújtási szakasz: 2022. január 19. – 2022. január 26. – Rendelkezésre álló keret: 80 milliárd Ft. (Dél-Dunántúl, Észak-Magyarország, Észak-Alföld, Dél-Alföld)
  • 2. benyújtási szakasz: 2022. január 27. – 2022. február 3. – Rendelkezésre álló keret: 20 milliárd Ft (Közép-Dunántúl, Nyugat-Dunántúl, Pest régiók).

  A felhívásban elérhető egy összefoglaló táblázat a legfontosabb információkról, amit itt is megosztunk:

  GINOP Plusz-1.2.3-21 pályázati összefoglaló

  Ki nyújthat be támogatási kérelmet?
  Mikro-, kis-, és középvállalkozások:
  • amelyek rendelkeznek legalább 1 lezárt, teljes üzleti évvel
  • amelyek éves átlagos statisztikai állományi létszáma a támogatási kérelem benyújtását megelőző lezárt, teljes, de 2019-nél nem korábbi üzleti évben legalább 3 fő volt,
  • amelyek Magyarország területén székhellyel rendelkező kettős könyvvitelt vezető gazdasági társaságok, kettős könyvvitelt vezető egyéni cégek, vagy az Európai Gazdasági Térség területén székhellyel és Magyarországon fiókteleppel rendelkező kettős könyvvitelt vezető gazdasági társaságok fióktelepei,
  • amelyek nem tartoznak a KATA hatálya alá,amelyek esetében, amennyiben a GINOP vállalkozásfejlesztési prioritás (1. prioritás) felhívásainak keretében 2014-2019 között részükre megítélt támogatás(ok) összege meghaladja az utolsó 3 jóváhagyott (közgyűlés, taggyűlés, illetve a tulajdonosok által) lezárt, teljes üzleti év átlagos árbevételének 50%-át, az ezen vállalkozások 2018-2020. közötti évekre vonatkozó bruttó hozzáadott érték növekedése (változása) legalább eléri vagy meghaladja a GDP növekedés mértékét (5,25 %) az azonos időszakban
  Nyújthat be támogatási kérelmet konzorcium? A támogatási kérelem benyújtására konzorciumi formában nincs lehetőség.
  Milyen tevékenységek támogathatóak?
  • Technológiai fejlesztést eredményező új eszközök beszerzése
  • Infrastrukturális és ingatlan beruházás
  • Tanácsadási szolgáltatások igénybevétele
  • Képzési szolgáltatások igénybevétele
  • Megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazása
  • Információs technológia-fejlesztés
   
  Mikor lehet benyújtani a támogatási kérelmet? 1. benyújtási szakasz: 2022. január 19. - 2022. január 26. 2. benyújtási szakasz: 2022. január 27. - 2022. február 3.
  Mennyi támogatást lehet igényelni? 10 000 000 – 200 000 000 Ft
  A támogatás visszatérítendő vagy vissza nem térítendő? A visszatérítendő támogatás bizonyos feltételek teljesülése mellett részben vagy egészben vissza nem térítendővé válik.
  Kell-e önerő a projekthez? Igen, minimum 30% mértékben.
  Mennyi előleg igényelhető? 100%, maximum 200 000 000 Ft
  Mennyi a projekt végrehajtására rendelkezésre álló időtartam? A projekt fizikai befejezésére a megkezdésétől számított legfeljebb 24 hónap áll rendelkezésre.
  Hol valósítható meg a projekt? Budapest kivételével Magyarország egész területén
  Várhatóan hány projekt kap támogatást? 800-2500 db

  Ez a pályázat feltételesen visszatérítendő, ami azt jelenti, hogy a legalább 30%-os önerőn felüli legfeljebb 70%-os forrást visszatérítendőként kapja a nyertes, de ha teljesíti a mérföldkövekre a vállalásait, indikátorokat, akkor akár az összes megkapott forrást megtarthatja. Ennek kereteit részletesen bemutatja a pályázat. A kiírás előzményének tekinthető GINOP Plusz 1.2.1-21-nél a beérkező 4804 támogatási igény közül 1721-et hagyott jóvá az irányító hatóság, tehát a kirostálódott bő háromezer hazai kkv és az általuk akkor jegyzett bő 250 milliárd forintos támogatási igény most újabb lehetőséget kap.

  Olvassa el további cikkeinket is és kövesse közösségi média oldalainkat, hogy még könnyebben értesülhessen hasznos tartalmainkról!

      

  Mire jó egy Workflow rendszer?

  Mire jó egy Workflow rendszer?

  6 pontban a Workflow rendszerekről, ezek mentén érdemes dönteni a bevezetésről Érdemes külső szakértőkkel is megvizsgáltatni a folyamatokat. A modern üzleti...

  bővebben