A Magyar Bankholding is DMS One rendszert használ

Digitális Transzformáció – kényszer vagy lehetőség?

Hasznos tippek, ötletek, szempontok szakértőktől a vállalati digitalizáció megszervezéséhez és megvalósításához

  Hozzájárulok, hogy a DMS One Zrt. részemre hírlevelet küldjön díjmentes tudásanyagaival, rendezvényeivel, valamint egyedi ajánlataival kapcsolatban.
  Az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat tudomásul vettem, személyes adataim kezeléséhez hozzájárulok

  Jók voltak a rendszerrel kapcsolatos tapasztalatok az előd MKB-nál

  A banki dokumentumkezelés kizárólag gyors és biztonságos rendszerrel végezhető.

  Több szegmensben is piacvezetőként, 500 bankfiókkal és 800 bankautomatával, teljesen új arculattal indul el 2023. május 1-jén az ország új nagybankja, az MBH Bank. A három bank (Budapest Bank, MKB, Takarék Csoport) fúziójával létrejött giga pénzintézet dokumentumkezelő szoftvere a DMS One Ultimate. Az eredetileg az MKB-nál bevezetett rendszer annyira jól teljesített, hogy kiterjesztették a teljes MBH-ra. Konkrétan mire használják a rendszert a banknál? Részletek a cikkben.

  2023. 04. 26.

  Magyarország második legnagyobb mérlegfőösszeggel és a legnagyobb fiókhálózattal rendelkező bankja jön létre, amely a vállalati, agrár és lízing tevékenység területén piacvezető csoporttá válik – fejtette ki sajtótájékoztatón Egerszegi Ádám. A Magyar Bankholding transzformációért felelős vezérigazgató-helyettese elmondta: a digitalizációban élen kívánnak járni. A banki szoftverek egységesítésének irányát meghatározták az MKB korábbi digitalizációs törekvései, az itt kipróbált és jól teljesítő rendszereket vette át a holding, így a DMS One Ultimate rendszert is.

  Miért az MKB digitalizációja lett a jó példa a Magyar Bankholdingnál?

  Már 6 év telt el azóta, hogy az MKB Bank elindult a digitális élménybankká fejlődés útján. Átfogó reformot hajtottak végre az üzleti folyamatokban, a számlavezető rendszerben, nem maradhatott ki a dokumentumkezelési terület sem. A szigetszerűen működő, eltérő technológiai hátterű iktatószoftverek helyett a DMS One Ultimate rendszerét vezették be. A papírt a jogi előírások figyelembevételével a végletekig száműzték mind a belső, mind az ügyfelekkel folytatott kommunikációból. Sikerült elérniük, hogy a folyamatok eredményeként ne minden esetben papír essen ki a rendszerből, az ügyfelek se azzal távozzanak a bankfiókokból, hanem a 21. századnak megfelelően valamilyen digitális termékkel.

  Három konkrét terület, ahol a DMS One rendszerét használja az MBH:

  • Digitális banki folyamatok támogatására: Az ügyintéző tranzaktál a számlavezető rendszerben. Létrejön egy, az ügyfél és a tranzakció adataival kitöltött dokumentum, amely automatikusan iktatódik, majd eljut az ügyfél kezében található tabletre. Ezen az ügyfél át tudja azt nézi, alá tudja írni, végül visszaérkezik a dokumentumkezelő rendszerbe. Az ügyfél kap egy e-mailes értesítést, hogy a tranzakciós iratot elérheti az online banki felületen.
  • Dokumentumok elérésére, továbbítására back office területen: Az MKB dolgozók – a megfelelő jogosultságok birtokában – könnyedén megtalálják a munkájukhoz szükséges elektronikus dokumentumokat anélkül, hogy egy-egy irat előkeresése miatt egymásnak telefonálgassanak, egymáshoz rohangáljanak. Néhány kattintással azonnal elérhető minden iratanyag.
  • BI, egyedi riportkészítés: A DMS One rendszerben végzett feladatok adataiból és a dokumentumok strukturált adataiból üzleti intelligencia megoldás készít kimutatásokat, vezetői összefoglalókat, támogatva a döntéshozatalt, kiszolgálva az egyedi elemzési igényeket.

  Szoftver, ami összeköti a szigetszerű pénzintézeti megoldásokat

  “A DMS One rendszere támogatta az átfogó banki digitalizációt azáltal, hogy összekötötte, integrálta a szigetszerűen működő alkalmazásokat és horizontális megoldást biztosított.” – fejtette ki a Docuworld kérdésére Kiss Kitti, elektronikus dokumentum menedzsment vezető. Hozzátette: a fúziós projektek során felmérték a tagbanki rendszereket és azokat választották ki a Holding számára, amelyek hatékonyabbak voltak és le tudták fedni a folyamatokat.

  2023 május 2-án az MBH fiókhálózat már a normál nyitvatartási renddel fog kinyitni, megjelenik az új arculat: a logók, a plakátok, és a digitális felületeken, csatornákon is az új arculati elemeket fogják használni. A DMS One rendszerével több mint 7000 felhasználó dolgozik majd az MBH-nál.

  Olvassa el további cikkeinket is és kövesse közösségi média oldalainkat, hogy még könnyebben értesülhessen hasznos tartalmainkról!

      

  Mire jó egy Workflow rendszer?

  Mire jó egy Workflow rendszer?

  6 pontban a Workflow rendszerekről, ezek mentén érdemes dönteni a bevezetésről Érdemes külső szakértőkkel is megvizsgáltatni a folyamatokat. A modern üzleti...

  bővebben