Eredményeink a közszférában

A DMS One piacvezető a közigazgatásban. 2006-ban elsőként tanúsíttattuk szoftverünket és azóta is elsőként felelünk meg a szigorú jogszabályi követelményeknek.

Nem elég csak fejlődni és fejleszteni, a változásokra, igényekre való gyors reagálás legalább annyira fontos a piacvezető pozíció megtartásában. 2006-ban elsőként szereztünk tanúsítást szoftverünkre, és azóta is gondoskodunk arról, hogy ügyfeleink DMS One rendszerei elsőként feleljenek meg a változó jogszabályi követelményeknek.

Tapasztalataink szerint a legtöbb szervezet számára egy egyszerű iktató program rengeteg utólagos kompromisszummal jár, ezért mi komplex megoldást kínálunk a közszférának, amely a legújabb elektronikus ügyintézési folyamatokat is támogatja. Elsőként kapcsolódtunk az elektronikus ügyintézés alapjait megteremtő különféle SZEÜSZ szolgáltatásokhoz, és az országban elsőként valósítottunk meg postai SZEÜSZ integrációt. A hazánkban fellelhető összes iktató rendszerből migráltunk már adatokat a DMS One szoftvereibe. Közbeszerzésben és nagy volumenű projektek lebonyolításában is jelentős tapasztalattal rendelkezünk.

Büszkék vagyunk arra, hogy a DMS One iratkezelő rendszerek mára kulcsfontosságú szerepet töltenek be a közigazgatásban és a megváltozott környezetben az elektronikus ügyintézés operációs rendszerévé váltak. A Magyarország összes önkormányzatát kiszolgáló önkormányzati ASP rendszer szállítójaként már 3000 hivatal iratkezelési folyamatait segítjük nap, mint nap.

DMS One a közigazgatásban

Az elmúlt évek kormányzati törekvéseinek köszönhetően a közigazgatási intézmények életében egyre inkább teret hódítanak a digitális megoldások, és egyre több szerv ismeri fel az elektronikus iratokban és elektronikus ügyintézési lehetőségekben rejlő potenciált. Az elektronikus ügyintézés és a bizalmi szolgáltatások általános szabályairól szóló 2015. évi CCXXII. törvény értelmében 2018. január 1-jétől állampolgári jog az ügyek elektronikus úton (ügyfélkapun keresztül) történő intézése. Míg állampolgári oldalról az e-ügyintézés egy lehetőség, a hivatalok oldaláról mindez kötelezettség.

Egyre fokozódó kormányzati elvárásoknak kell megfelelni tehát szoftverszállítói oldalról is. Ezen követelményeknek a DMS One szoftvere maximálisan megfelel: az iratkezelési alapfolyamatok támogatásán túl az elektronikus ügyintézés funkcióit is széles körben segítik. Azaz például automatikusan letölti, érkezteti és iktatja a Hivatali Kapuba ügyintézésre beérkező dokumentumot, határidőt ad az ügyhöz, ügyintézőre szignál, kapcsolódik a különböző SZEÜSZ szolgáltatásokhoz, kezeli az e-Papír és az iForm webes űrlapok szolgáltatás útján előterjesztett beadványokat vagy automatikusan iktatja és kezeli az intézmény által elektronikusan előállított, elektronikus aláírással ellátott, ügyfeleknek szóló küldeményeket.

Ügyfeleink a közszférából

? Tudta, hogy az önkormányzati ASP rendszerben a DMS One Ultimate tanúsított iratkezelő szoftvere biztosítja az iratkezelő alkalmazást?

Az önkormányzati ASP Központ célja az önkormányzatok belső működésének támogatása és az elektronikus ügyintézési szolgáltatások nyújtásának megvalósítása. A projektben az önkormányzatok jelentős beruházás nélkül juthattak hozzá korszerű informatikai rendszerekhez, illetve szakrendszeri szolgáltatásokhoz. Összesen 8 szakrendszer (adó, gazdálkodási, ipar és kereskedelmi rendszer stb.) érhető el az ASP Központ által, az iratkezelő szakrendszert a DMS One biztosítja. Az önkormányzati ASP rendszer országos kiterjesztése jelenleg is zajlik, de az önkormányzatok 92%-a 2018. január 1-jén már csatlakozott a rendszerhez, melynek eredményeképpen 2994 önkormányzatnál használják a DMS One Ultimate iratkezelő rendszerét.

Többet szeretne megtudni a közszférának szóló megoldásainkról?

Látogasson el a kifejezetten közfeladatot ellátó szervezeteknek szóló weboldalunkra, ahol sok érdekességet olvashat a DMS One-ról, a közigazgatásban elért eredményeinkről és a hivataloknak, intézményeknek szóló iratkezelési megoldásainkról!

Tovább az ugyiratkezeles.hu oldalra